‘Best of DDW 2016’

1-11-16 | Blog, Inspiratie

We kijken terug op een zeer succesvolle Dutch Design Week (DDW) met het culinaire designproject Earth to Table. Earth to Table werd afgelopen zaterdag door de DDW-organisatie bekroond met de toekenning van de titel ‘The Best of DDW 2016’. Het programma werd als een van de uitgelichte projecten gekozen omdat zij op bijzondere wijze product, grondstof en maken verbinden. Het mag daarmee een jaar lang de titel The Best of DDW 2016 voeren. Deze titel is een kroon op de unieke samenwerking met Atelier NL, Dutch Cuisine, CuliCultuur.Com en alle samenwerkende partijen in dit programma.

Earth to Table brengt een ode aan onze Nederlandse bodem. Het Earth to Table-programma tijdens DDW 2016 bestond uit exclusieve diners: A Soil Soiree en A Tasting Dinner en een expositie in de Bergmannkerk. Dit unieke programma werd speciaal voor DDW 2016 geïnitieerd en georganiseerd door Atelier NL, Dutch Cuisine en Mattmo Creative in samenwerking met CuliCultuurCom, (H)eerlijk Anders en de Onkruidenier i.s.m. Overtreders-W.

The Best of DDW 2016 
De DDW-organisatie wil de kwaliteit van haar programma vieren. Daarom vroeg zij zeven scouts om samen met het publiek uit de meer dan 430 ontwerpen, projecten en presentaties er elk twee te nomineren voor The Best of DDW 2016. Met bijzondere aandacht voor de makers en hun maakprocessen, inspelend op het DDW-thema ‘The making of’. Ook Earth to Table van Atelier NL en Dutch Cuisine werd als een van de uitgelichte projecten gekozen en mag daarmee een jaar lang de titel The Best of DDW 2016 voeren.

Dutch Cuisine, Atelier NL en alle samenwerkende partijen kunnen terugkijken op een geslaagd pilotproject, waarmee Earth to Table als baanbrekend programma is gelanceerd. Het wordt op dit moment verder uitgewerkt. Verwacht Earth to Table in de toekomst in diverse disciplines tegen te komen. Wordt vervolgd!