Earth to Table

25-10-16 | Blog, Inspiratie

 

Together we will revel in the wonders of the seasons,

the magic of the Dutch harvest,

and the creativity that our chefs and designers bring to the table

via the very earth beneath our feet.

 

Een ode aan de Nederlandse grond en cultuur. Wij nodigen u tijdens Dutch Design Week 2016 uit voor een reeks exclusieve designdiners die ‘het land naar de tafel’ brengen. De chef-koks van Dutch Cuisine, Luc Kusters, Jef Schuur, Peter Gast en Bas Cloo, zullen voor elk diner speciale signature dishes bereiden en serveren. Het ‘Earth to Table’-programma tijdens DDW 2016 bestaat uit de tentoonstelling in de Bergmannkerk en twee exclusieve diners: A Soil Soiree en A Tasting Dinner.  

Earth to Table | Expo
De tentoonstelling staat in het teken van ‘The making of’, het thema van de 15de Dutch Design Week. Atelier NL toont de primeur van haar nieuwe ZandGlas-collectie, een mondgeblazen glasservies gemaakt uit lokaal zand. Bovendien produceren zij voor het eerst hun befaamde Clay Service in eigen huis. Dutch Cuisine presenteert haar inspirerende beeldverhaal uit het binnenkort te verschijnen boek ‘Tastes like Dutch, an impression of Dutch culinary culture’. De groene installatie van De Onkruidenier i.s.m. Overtreders-W verkent de toepassing van urbane vegetatie in ons dagelijks leven.

Earth to Table | A Soil Soiree
Atelier NL en Dutch Cuisine presenteren ‘A Soil Soiree’, een reeks intieme culinaire designdiners die in een bijzondere theatrale setting het ritme van de aarde centraal stellen. Wij zetten de oer-Hollandse jaarmarkt weer op de kaart, te beginnen met de grond onder onze voeten. Wees welkom!

Soil Soirees vinden plaats voor een select gezelschap in het hart van Earth Alchemy Factory, de studio van Atelier NL in de Bergmannkerk. Op drie avonden tijdens Dutch Design Week verwelkomen Atelier NL en Dutch Cuisine op zeer persoonlijke wijze hun gasten voor een unieke avondvullende ervaring. Verwacht op deze designdineravonden theatrale verhalen en oprechte gastronomie. Topchef-koks Luc Kusters, Peter Gast en Jef Schuur bereiden en serveren verfijnde, karakteristieke gerechten van seizoensgroenten en andere pure ingrediënten, afkomstig van Nederlandse boeren en producenten. Deze exquise creaties worden gedresseerd op borden en glaswerk gemaakt van Nederlands zand en klei, gemaakt door Atelier NL. Zo komt de aarde en wat deze voortbrengt weer samen op tafel.

Kosten: €150 per persoon, all-inclusive (vijfgangenmenu inclusief drank).
23 oktober, chef-kok Peter Gast van ’t Schulten Hues in Zutphen (1 Michelinster)
27 oktober, chef-kok Jef Schuur van Bij Jef in Den Hoorn (1 Michelinster)
29 oktober, chef-kok Luc Kusters van Bolenius Restaurant in Amsterdam (flagshiprestaurant Dutch Cuisine).

Earth to Table | A Tasting Dinner
Verwarm hart, geest en maag met deze creatieve, oer-Hollandse maaltijden! Dutch Cuisine en Atelier NL presenteren, in een unieke samenwerking met CuliCultuur.Com en (H)eerlijk Anders ‘A Tasting Dinner’, een reeks van vijf ambachtelijke diners in de kookschool van (H)eerlijk Anders in Eindhoven.

Op Tasting Dinner-avonden koken Dutch Cuisine chef-kok Bas Cloo en (H)eerlijk Anders chef Roel Olfers karakteristieke gerechten geïnspireerd op de signature dishes van Luc Kusters. Hierin smelten de vertrouwdheid van moeders geliefde kookpot samen met de onorthodoxe charme van Neêrlands topcreativiteit. Het wordt een avondvullend festijn, vol intrigerende verhalen van ontwerpers, wildplukkers en culinaire connaisseurs, waarbij het serveren van voedsel rechtstreeks van het boerenland centraal staat. Een unieke totaalbeleving die de waardering van ons Dutch design en onze culinaire cultuur en identiteit weer aanwakkert. Schuif aan en wees getuige van de herschepping van de Hollandse keuken, dankzij aandacht voor de seizoenen en het natuurlijke ritme van de wereld om ons heen.

Kosten: €60 per persoon, all-inclusive (viergangenmenu inclusief drank)
Data:  23, 24, 26, 28 en 29 oktober.