Food + Design

9-08-16 | Blog, Inspiratie

Als Eindhovense foodie zit de liefde voor fooddesign me in het bloed. Al jaren werk ik mee aan de Dutch Design Week, elk jaar vervul ik daar met veel plezier PR- en communicatiewerkzaamheden. En elk jaar weer zie ik een groei van fooddesign als designdiscipline. Ik houd ervan! Van nieuwe bereidingstechnieken tot innovatieve concepten, van de back to basic-stroming tot de ambacht en het vakmanschap.

In mijn kast staat een flinke verzameling aan serviesgoed en accessoires van Serax, wonderschone producten. Net zoals ik houd van dit boek, wat samen met Serax tot stand is gekomen. Food + Design; hét inspiratieboek voor en over food- en designlovers. Direct verliefd werd ik. Tot ver mijn oren.

Ontwerpers en chefs
In Food+ Design vertellen vijftien ontwerpers en drie chefs over hun manier van leven en hun liefde voor food en design. Bijvoorbeeld Piet Boon & Sergio Herman + Marie Michielssen + Clodette + Nedda El-Asmar + Pascale Naessens + Antonino Sciortino + Studio Simple + Luca Trazzi + Roos Van de Velde & Marc Lapico + Kiki van Eijk +
Ann Van Hoey & Peter Goossens + Moniek Vanden Berghe. Niet de minste namen. Een mooie tafel. Een heerlijke maaltijd. En deze vijftien ontwerpers die vertellen over hun manier van leven en hun liefde voor eten en design. Een inspirerend boek over het scheppen van herinneringen. Herinneringen die blijven.

Luxe afwerking
Food + Design trekt onmiddellijk de aandacht door de luxueuze afwerking. Minestrone Cookbooks maakt hiervoor gebruik van premium papiersoorten en een linnen softcover. Het boek telt 306 pagina’s waarbij 12 drieluiken handmatig werden gekleefd op – jawel – linnen binnenpagina’s. Een juweel op de leestafel voor food- en designlovers. Met fotografie van Diane Hendrikx en Tony Le Duc, schrijfwerk van An Bogaerts en vormgeving van Nej De Doncker.

Pure ambacht
Op de foto’s zie je met hoeveel zorgvuldigheid het boek is gemaakt. Geen simpele drukperstechniek, maar handwerk. Echt pure ambacht. en dat voel je direct als je dit exemplaar in handen krijgt. De nauwkeurigheid waarmee de inhoud is gekozen, de pagina’s zijn gevuld, is echt bijzonder te noemen.

Minestrone heeft het gevoel van het boek prachtig vastgelegd in een video:

Food + Design from Minestrone Cookbooks on Vimeo.

Cadeautip
Food + Design is een prachtboek om cadeau te geven. Aan een bijzonder persoon. Of aan de allerbijzonderste. Jezelf!

Food + Design
Auteurs: An Bogaerts
Fotografen: Diane Hendrikx & Tony Le Duc
ISBN: 978 94 90028 78 7
Prijs: 79.50
Uitgeverij: Minestrone Cookbooks
Bestellen: http://www.minestrone.be/food-design