Culturele Atlas Brabant

door | jul 19, 2016 | 0 Reacties

De culturele infrastructuur van BrabantStad digitaal in beeld gebracht. Met als doel de samenhang in het cultuurbeleid binnen BrabantStad te versterken en de landelijke betekenis van het Brabantse cultuuraanbod beter te profileren.

De culturele sector is de afgelopen jaren meer dan eens aangelopen tegen onvolledige en eenzijdige kennis van politici en bestuurders, hetgeen direct van (nadelige) invloed is geweest op besluitvorming. Het gaat dan om het ontbreken van kennis van bijvoorbeeld de bedrijfsvoering van culturele instellingen, van productieprocessen, van internationale erkenning van organisaties en van het belang van productiemiddelen. Het is daarom van groot belang om politici, beleidsmakers en andere personen op strategische posities te (blijven) voorzien van actuele gegevens, niet alleen landelijk, maar ook lokaal en regionaal.

De Monitor professionele kunsten 2013 biedt feiten en cijfers met betrekking tot de professionele kunsten in Noord-Brabant, de blik gericht op 2011 en 2013 en op de ontwikkelingen die in de tussenliggende periode hebben plaatsgevonden. Over twee jaar verschijnt er weer een monitor. Samen met de ‘Bloementuin’ vormt deze monitor de Culturele atlas Brabant.

Taken: Projectmanagement, redactie, datamanagement
Meer info: www.cultureleatlasbrabant.nl
Concept, ontwerp en realisatie: Edhv.nl
In opdracht van: Edhv.nl

De Bloementuin en de Monitor vormen samen een project van het brabants kenniscentrum kunst en cultuur (bkkc).

Kennismaken? Vind ik leuk! Zet jij de koffie, bak ik de taart.