Hidden Heroes & Matter of Time | Designhuis

19-07-2016

In 2010/2011 waren de tentoonstellingen Hidden Heroes & Matter of Time in Designhuis Eindhoven te zien. Hidden Heroes is een ode aan de Verborgen Helden, ontwerpers van alledaagse gebruiksvoorwerpen en Matter of Time laat werk zien van de negen ontwerpers en ontwerpbureaus die zich hebben verenigd in het collectief Dutch Invertuals.

Hidden Heroes
Van paperclip tot potlood, van condoom tot klittenband, en van drukknoop tot wasknijper. Stuk voor stuk gebaseerd op een even simpel als ingenieus idee zijn deze Verborgen Helden van alledag eigenlijk de ultieme voorbeelden van duurzaamheid en functionele esthetiek. Deze tentoonstelling van 35 alledaagse klassiekers, hun ontstaansgeschiedenis en betekenis, doet in zijn reis over de hele wereld als eerste Nederland aan. Mede mogelijk gemaakt door Vitra Design Museum.
‘Hidden Heroes’ is tevens te zien als online expositie op www.hidden-heroes.net.

Dutch Invertuals: Matter of time
Van bijzondere tafelpoten tot aloude instrumenten als bijl, boor of schraper, en van speciaal papier tot ‘relativiteitsmeters’. Negen ontwerpers en ontwerpbureaus hebben zich verenigd in het collectief Dutch Invertuals. Zij hebben een spannende tentoonstelling gemaakt op basis van middeleeuws eikenhout, dat ruim 600 jaar geleden diende als fundering voor de stadspoort van Eindhoven.
Meer informatie op www.dutchinvertuals.nl

Taken: Communicatie, redactie & PR
Meer informatie: www.dutchinvertuals.nl en www.hidden-heroes.

Kennismaken? Vind ik leuk! Zet jij de koffie, bak ik de taart.

CuliCultuur.Com

Culinaire en Culturele Communicatie

info@jilllauret.nl
06-41697420

 

INSTAGRAM

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.