Sinds een paar jaar hebben we een groente-abonnement. Elke woensdag zet onze eigen groenteman een krat vol heerlijke biologische groenten voor onze deur. Iedere week weer een cadeautje. Steeds weer andere groenten, want biologisch, dus alles in het juiste seizoen. Je kunt van te voren op de website bekijken wat er in zal zitten, maar leuker is het natuurlijk om jezelf elke week weer te laten verrassen.

Vorige week zat er venkel in ons pakket. Nu vind ik venkel heerlijk. Rauw in een simpele salade met sinaasappel, wortel en walnoten. Gegrild en ruimschoots besprenkeld met olie bij een stukje vis. Of als soepje met prei en mosselen.

Baby B slikt elke dag vitaminedruppels, vitamine D. Dat is tegenwoordig het advies van het CB. Nu smaken die druppels naar anijs en B vindt ze heerlijk! Dus, dan lust hij vast ook wel venkel dacht ik zo. Dus venkel gestoomd met een ontveld tomaatje en een kleine aardappel. Beetje prakken en klaar.

En inderdaad, het staat vanaf nu met stip op nummer 1 in zijn lievelingsetenlijst. Mooi, want dat is een goede reden om het nog vaker te eten!